Revanche voor De IJssel tegen CSV 3

Er stond weinig meer op het spel in de laatste RSB competitieronde van het achttal van De IJssel. Meer dan een derde of vierde plaats in de eindrangschikking was niet meer mogelijk. Revanche voor de vorig seizoen tegen de mededegradant uit de 2e klasse was nog het enige.

Wederom waren niet alle teamleden beschikbaar en moest beroep worden gedaan op invallers. Maar dat was ook het geval bij de tegenstander bleek later. Veel Capelse jeugd achter de borden en zowaar ook nog een schaakster, dat gebeurt niet vaak..

De tegenstander kwam goed uit de startblokken. Een supersnelle, na ca driekwartier spelen, bij Sjaak, wat later gevolgd door invaller Teus. Ook bij Hans, eveneens invaller, zag het er na een vlotte pionwinst goed uit. Met een knoeizet verknalde hij echter zijn kansen en ging het initiatief over naar zijn tegenstandster die daar optimaal gebruik van maakte. Het werd 1-3 door verlies van Nick. Zijn aanvalspogingen mislukte en werd tot verdedigen gedwongen. Daarbij ging het mis en moest hij het punt inleveren. Vervolgens ging het beter bij De IJssel. Frank (V) vond een mooie combinatie won een kwaliteit en later de partij. De andere Frank ging aan bord 2 voor zijn 100% score. Al vroeg een pluspion, dat leidde uiteindelijk tot een pionneneindspel met elk een paard en voor Frank dus een extra pion. Een hele klus, maar het lukte hem wel. Dat bood perspectieven zeker gezien de goede stelling bij Crelis. Bij Frans, met een pion minder (?), op het oog echter wat minder. Beiden pakten echter de volle winst. Hoe? Dat maakte de wedstrijdleider niet meer mee die was toen al vertrokken.

 

De IJssel 1

1764

-

CSV 3

1630

5

-

3

Frank Visser

1872

-

Marco Tjepkema

1776

1

-

0

Frank vd Pavoordt

1882

-

Thomas Visser

1672

1

-

0

Crelis Molenaar

1809

-

Eduard Hartog

1648

1

-

0

Nick McPherson

1850

-

Marc den Uijl

1673

0

-

1

Sjaak in 't Veld

1727

-

Pedro Veloso

1676

-

Hans Verduijn

1686

-

Petra de Korte

1456

0

-

1

Frans Dubois

1654

-

Reinard Hartmans

0

1

-

0

Teus Boere

1632

-

Vladimiros Eminidis

1510

-

 

Er restte voor de clubcompetitie slechts 2 partijen.Leen Boonstra klopte Wim Mulder en Jan Blok was Peter Vink de baas. Een inhaalwedstrijd voor de 5e ronde van het Zilveren Dame toernooi tussen Rik Wortman en Nanne Uitenbroek werd door Rik met 7-2 gewonnen. Alleen de uurpartij werd remise.

overzicht externe competitie

ranglijst zd toernooi

ranglijst competitie

periodestand