Frank van de Pavoordt clubkampioen en Gerard van der Wouden bekerwinnaar

Op de laatste speeldag van de clubcompetitie verzekerde Frank van de Pavoordt zich definitief van de clubtitel 2023/24. Al enige ronden eerder was duidelijk dat die titel hem niet kon ontgaan. Dat gold eveneens voor de tweede plaats van Frank Visser. Wim Mulder en Nick McPherson strden nog m de derde plaats. Na een min of meer gedwongen stukoffer van Nick waren de beste kansen voor Wim die hem uiteindelijk de winst opleverde. De overige partijen waren minder van belang. Een langdurig duel tussen Teus Boere en Sjaak in t Veld met een kwaliteitswinst voor Sjaak haalde bijna de volgende dag, maar toen had Sjaak wel gewonnen. Bijna gelijktijdig kwam er ook een einde aan een spektakel partij tussen Crelis Molenaar en Neal Twigt. Met twee dames tegen een was het Crelis die hier aan het langste eind trok. Een veel snellere winst was er voor Hans Verduijn tegen Peter Vink.

De laatste competitieronde was tegelijkertijd het einde van de vijfde periode met als periodewinnaars Frank van de Pavoordt (A), Leen Boonstra (B) en Aad van den Berg (C).

De finale om de KO-beker ging tussen Gerard van der Wouden en Frank Visser. Wisselende winstkansen voor beiden, maar de laatste werd benut door Gerard. Een toreneindspel met elk vier pionnen eindigde abrupt toen Frank de torens ruilde en Gerard hierdoor een winnend eindspel op het bord kreeg.

Op onderstaande foto twee kampioenen en de verliezer, in beide gevallen de nummer twee.

actuele stand

periodestand