IJsselviertal sluit af met verlies

Als laatste wedstrijd een duel tussen de nummer één en nummer twee dat leek op papier een mooie finale. Maar dat was het niet, want tegenstander Onesimus 2 was inmiddels met drie punten voorsprong al kampioen. Het enige wat dreigde voor De IJssel was een derde in plaats van een tweede plaats. Een wedstrijd om des keizers baard dus.

Achter de borden leken de Rotterdammers desondanks van plan hun ongeslagen status te handhaven. Aan bord 1 trof Nick, de vervanger van de verhinderde Aad van der Meer, Jurian Wildemans, een voormalig lid van schaakvereniging Nieuwerkerk a/d IJssel. Na een vroege ruil van zware stukken ontstond een langdurig schaakgevecht waarin Nick het beste rekende en steeds meer terreinwinst boekte met een opmars van een centrumpion. Het leidde tot het eerste en enige punt voor De IJssel. Op de andere drie borden waren het de tegenstanders die steeds meer voordeel boekten.  Neal moest een kwaliteit inleveren en kreeg daar niets voor terug. Aan een nederlaag viel niet meer te ontkomen. Hans trof al weer een tegenstandster. Dat bekwam hem in de vorige wedstrijd slecht en ook nu voor hem geen tegenkansen. Een oprukkende vleugelpion zorgde voor veel onheil later resulterend in partijverlies. De vesting die Frans doorgaans neer zet, bleek ditmaal niet stevig genoeg. Zijn tegenstander won daarmee ook zijn zevende (!) competitiewedstrijd van dit seizoen. Eindresultaat derhalve 1-3.

De IJssel V1

1710

˗

Onesimus V2

1712

 

1

˗

3

               

Nick McPherson

1785

˗

Jurian Wildemans

1755

 

1

˗

0

Neal Twigt

1760

˗

Lorenzo Philipsen

1764

 

0

˗

1

Hans Verduijn

1640

˗

Emine Taytas

1656

 

0

˗

1

Frans Dubois

1654

˗

Martin Schouten

1673

 

0

˗

1

Behalve de viertalwedstrijd minimaliseerden ook vroege vakanties de deelname aan de clubcompetitie. Sjaak in 't Veld leek lang voor een verrassing te kunnen zorgen, maar moest in de slotfase toch de winst aan Wim Mulder laten. Teus Boere boekte een mooie remise tegen Crelis Molenaar en een aanvalslustige Nanne Uitenbroek vond zijn waterloo tegen Aad van den Berg.

Frank Visser tenslotte was de sterkste in de halve finale om de KO-beker tegen Mick van den Berg. In de finale treft hij volgende week Gerard van der Wouden. 

de actuele stand

de periodestand