Nick McPherson winnaar Zilveren Dame

Bij het ingaan van de laatste ronde waren er met Nick McPhderson, Neal Twigt en Frank Visser nog drie kanshebbers. Frank kon vanwege een geplande vakantie niet meedoen, dus ging het tussen Nick en Neal. Een superspannende finale dus met als tegenstanders respectievelijk Mick van den Berg en Frank van de Pavoordt. Dat resulteerde in een 7-2 zege voor Nick, die alleen punten verspeelde door remise in de uurpartij. Neal won alleen de rapidpartij en verloor derhalve met 3-6.

Na vorig jaar te zijn gekroond als jongste winnaar van de Hoekveldtrofee werd Nick nu de jongste winnaar van de Zilveren Dame. Onder toeziend oog van de voorzitter kreeg hij die door de vorige winnaar, Sjaak in 't Veld, overhandigd (zie foto).

Ondanks afwezigheid in deze laatste ronde ging de Hoekveldtrofee naar Jan Blok. Een voorsprong van negen punten was daar ruim voldoende voor. De tweede plaats was hier voor Aad van der Meer die in een drietalgroep met Aad van den Berg en Sjaak in t Veld drie zeges en een remise boekte.

Na 6-1 winst tegen Crelis Molenaar legde gastspeler Rik Wortman beslag op de vierde plaats. Met een 9-0 tegen Nanne Uitenbroek klom Wim Mulder weer wat op de ranglijst. Teus Boere en Frans Dubois sloten af met driemaal remise.

de ranglijst